‘Verzekerd zijn van uw woongeluk? 5 verzekeringtips op een rijtje’

Geplaatst door op augustus 17, 2013 in Handig om te weten

‘Verzekerd zijn van uw woongeluk? 5 verzekeringtips op een rijtje’

Iedereen die ooit een huis heeft gekocht, of van plan is dit op korte termijn te gaan doen, weet dat hierbij veel meer komt kijken dan alleen het vinden van het juiste huis en de bijbehorende hypotheek. Zo is er ook een aantal verzekeringen die belangrijk zijn om voor elkaar te hebben op het moment dat u huiseigenaar wordt.  We zetten de voornaamste even voor u op een rij.

1. De woonlastenverzekering
Deze verzekering is vooral weer in opkomst sinds de crisis heeft toegeslagen. Deze verzekering zorgt ervoor dat u uw woonlasten kunt blijven betalen wanneer uw inkomen daalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verliezen van uw baan of arbeidsongeschiktheid. Hierbij loopt u soms wel het risisco dubbel verzekerd te zijn, dus breng uw huidige regelingen eerst goed in kaart.

2. De overlijdensrisicoverzekering
Mocht u komen te overlijden, dan kan uw partner dankzij deze verzekering gewoon in het oude huis blijven wonen. Het zorgt ervoor dat na het wegvallen van uw inkomen uw partner alle financiële verplichtingen kan blijven voldoen. Vaak eist de hypotheekverstrekker dat een overlijdensrisicoverzekering afsluit, zorg dan dat de verzekering gekoppeld kan worden aan de hypotheek. Wilt u voorkomen dat er bij het vrijkomen van de uitkering erfbelasting moet worden betaald, dan kunt u ervoor kiezen om u kruislings te verzekeren.

3. De opstalverzekering
U moet er niet aan denken, maar et is altijd mogelijk dat uw woning door brand, inbraak of storm schade oploopt. De verplichte opstalverzekering zorgt ervoor dat zulk soort schade in zo’n geval gewoon gedekt is.

vergoeding-inboedel-en-opstalverzekering

4. De inboedelverzekering
Eigenlijk net zo onmisbaar als de opstalverzekering, waarbij u in dit geval verzekerd tegen schade aan of diefstal van materiële zaken in uw huis. Ook schade die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door lekkage valt onder de inboedelverzekering. Let er wel op dat voor sommige waardevolle zaken soms een aanvullende verzekering nodig is.

5. De aansprakelijkheidsverzekering
Wanneer u schade aan andere personen of hun bezittingen veroorzaakt, kan het zijn dat men een financiële claim bij u neerlegt. Dit kunnen zeer hoge bedragen zijn, die u zonder aansprakelijkheidsverzekering in ernstige problemen kunnen brengen.