De duurzaamste huizen in Nederland

Geplaatst door op oktober 23, 2013 in Nieuws

De duurzaamste huizen in Nederland

Tijdens De Nationale Duurzame Huizenroute op 26 oktober kan iedereen zich weer laten inspireren door duurzaamheid. Huiseigenaren door heel het land stellen hun huis open voor bezoekers om te laten zien hoe zij hun huis energiezuinig hebben gemaakt.

Deelnemen?

Op de website van het event kunt u kijken welk huis u wilt bezoeken of uw eigen huis aanmelden. Het aanmelden van uw eigen huis doet u door het invullen van een vragenlijst over de besparing in het huis. Er worden bijvoorbeeld vragen gesteld over de isolatie, beglazing, gebruik van duurzame materialen en duurzame energieopwekking. Ook de zuinigheid van de apparaten in uw huis speelt mee. Tot nu toe zijn er 194 huizen aangemeld.

Alle deelnemende huiseigenaren krijgen een promotiepakket en het inspiratieboek ‘Huis vol Energie’ thuisgestuurd. Bezoekers en huiseigenaren maken ook nog eens kans op een weekendje weg ter waarde van 229 euro.

Hoe zuinig is uw huis?

Wilt u weten hoe zuinig uw huis is? Op de website van Energielabel Experts kunt u uw energielabel en epc laten berekenen door gecertificeerde adviseurs. Het energielabel geeft aan hoe zuinig uw woning omgaat met warmte. De mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarming-, ventilatie-  en watervoorzieningen bepalen het energielabel.

duurzame-huizenroute

De Duurzame Huizenroute is een leuke manier om inspiratie op te doen en te kijken wat u kunt doen voor een zuinigere woning. Met zo’n woning dalen niet alleen uw kosten maar draagt u ook uw steentje bij voor een schoner milieu. Behalve alleen nuttig is het natuurlijk ook gewoon een leuk uitje.